Ha megtaláltad a ládát, akkor kérlek keresd fel a nemzetközi oldalt és jelentsd be a megtalálást.

Üdvözöllek a Nyíregyházi Foiskola körüli túránkon! A láda megpróbálja megismertetni veled nyíregyháza egyik legnagyobb oktatási intézményének, a Nyíregyházi Foiskola történetét, felépítését és részeit.

A megközelítés

Busszal: A 8-as számú busszal a város felol Sóstó irányába haladva a teniszpályáknál kell leszállni. Ha szerencséje van az embernek, akkor az új buszokon még ki is írják, hogy melyik megálló következik.
Gépkocsival: A városközpontból kifelé haladva balkéz felol lesz a stadion, hozzá kapcsolódnak a teniszpályák. A teniszpályák után kell balra fordulni egy kisebb utcán. Ezután már szembetunik a többemeletes kollégium épülete melletti parkoló [N47.97278° E21.71199°].

A Tuzson János Botanikus Kert [N47.97212° E21.710646°]

A kezdetben csak a biológia szakos hallgatók lelkesedésébol alakult, jelenleg több egzotikus növénynek helyet adó létesítmény a foiskola egyik legszebb része. Állandó futésu trópusi házában különleges kaktuszfajokat is megfigyelhetünk.

A Nyíregyházi Foiskola Mezogazdasági Tanszéke (rep. gép vezeto okt.)

A Mezogazdasági Foiskolát 1963-ban alapították. Eredeti épülete még megtekintheto a Tokai úton. Ma a botanikus kert mellett, C épületben található. Az országban egyedül itt van iskolarendszeru repülogép vezetoi képzés.

Diákszálló

A 2006-ban befejezett többemeletes diákszálló kiemelkedik a foiskola többi épülete közül. A diákok kényelmét szolgálják még a földszinten található különbözo szolgáltatások (mosoda, fodrászat, bank, ABC, kávézó).

A park

A diákszálló és a sorompó után az elso lehetoségnél jobbra, majd balra fordulva érjük el a foiskola központi parkját. A rengeteg fa, bokor és virágoskerten kívül, többek között napórát [N47.97316° E21.71621°], szobrokat és egy impozáns modern zenélo szökokutat találunk.

A központi épületek

A parkot „körülölelik” a kollégium és a különbözo tanszékek épületei. István király szobrához elérve egy kisebb sétányra jutunk. Innen a Sóstói út és az üvegfalú épület közötti erdos részen lelhetjük meg a ládát.


A láda [N47.97323° E21.71621°]

A láda egy 16x8x4 cm-es mikrohullámú sütokben használható doboz. Az épület és az erdo közötti kis sétány sarkából elindulva merolegersen kell a Sóstói út felé menni. Körülbelül félúton, balkéz felol, két egymás mellett lévo akácfa tövénél lelhetjük a dobozt. Érdemes a közelbol egy botot keríteni, mivel igen mélyen el van rejtve. FIGYELEM! MINDENKI CSAK SAJÁT FELELOSSÉGÉRE TARTÓZKODHAT A FOISKOLA TERÜLETÉN. LEGALÁBBIS EZT JELZI A KIHELYEZETT TÁBLA (egyébként semmi veszély nincs). Nagyon óvatosan járj el a visszahelyezéskor, hogy maradjon a láda a túrázók titka.

Ha elfáradtál...

A sétát érdemes kipihenni a szökokút mellett elhelyezett padokon. Ha az idojárás nem engedné, vagy ha éhes is lennél akkor egy étteremként is muködo ír kocsmát [N47.9718° E21.71449°] találsz a Campus Szálló stadionfelöli oldalánál. Ha még maradt volna enregiád vagy szeretnél egy jót úszni ebéd után, és esetleg van nálad fürdoruha, visszasétálhatsz a botanikus kert melletti uszodába. FIGYELEM! AZ USZODA NYITVA TARTÁSA AZ ISKOLAI TANÉV FÜGGVÉNYE. NYÁRON AZ USZODA ZÁRVA TART!

Ha megtetszett a környék, jelentkezhetsz a foiskolára! :-)

Oldalmenü
Szavazás
Milyen legyen a GC15HZT?
mikroláda (filmesdoboz)
kisebb láda (kis mikrósdoboz)
normál láda (mikrósdoboz)
Naptár